• Lorem ipsum

Hoe verwijder ik iCloud en Find my iPhone/iPad?

20 Aug 2019
door Pim

We zijn allemaal wel bekend met de kleine hartaanval die we krijgen wanneer je tot de realisatie komt dat je telefoon niet meer in je zak zit. Vandaag de dag is er gelukkig een manier om je apparaat terug te vinden met behulp van iCloud’s Find my iPhone. Deze functie is erg populair onder gebruikers van iPhones en iPads. Find my iPhone geeft gebruikers de mogelijkheid om op afstand hun apparaat te controleren en te volgen. Wat veel mensen echter niet weten, is dat iCloud je Apple-apparaat kan blijven volgen, zelfs wanneer je geen gebruik meer maakt van de applicatie. Dit komt doordat het apparaat nog steeds op iCloud staat, totdat je deze verwijderd.

Gelukkig is het verwijderen van Find my iPhone gegevens minder moeilijk dan het klinkt en zal het geen negatieve gevolgen hebben voor je Apple-apparaat. Dit kan op een eenvoudige manier met behulp van je iPhone, iPad of computer. Voordat je een van de onderstaande stappen neemt is het belangrijk dat je recentelijk een back-up hebt gemaakt.

Je iPhone/iPad gebruiken om Find my iPhone te verwijderen

Nu is de vraag echter, hoe kan ik mijn apparaten verwijderen van iCloud? Een simpele manier om je gegevens van iCloud te verwijderen is het wissen van alle instellingen. Dit is een goed idee wanneer je een iOS-apparaat weggeeft of verkoopt. Dit doe je als volgt op je iOS-apparaat:

Instellingen  Algemeen ⇒ Stel opnieuw in ⇒ Wis alle inhoud en instellingen 

Bij het verwijderen van deze inhoud en instellingen worden alle opgeslagen gegevens uit iCloud en Find my Phone ook verwijderd. Denk er daarom aan een backup te maken. Hiermee kan het verlies van belangrijke foto's, herinneringen of gegevens voorkomen worden.

Je computer gebruiken om Find my iPhone te verwijderen

Het is daarnaast mogelijk om via de computer iCloud en Find my Phone te verwijderen. Dit doe je door in te loggen bij iCloud. Vervolgens klik je op instellingen en klik je op jouw iPhone/iPad in “Alle Apparaten”. Bij het selecteren klik je op “Verwijder Account”. Stapsgewijs ziet dit er als volgt uit:

iCloud ⇒ Instellingen ⇒ Alle Apparaten ⇒ Selecteer Apparaat ⇒ Verwijder Account  

Als het goed is heb je nu succesvol de iCloud en Find my iPhone functies van je iOS-apparaat verwijderd! Mocht je problemen ervaren of updates hebben over iCloud en Find my iPhone laat het ons vooral weten door een opmerking achter te laten!

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »
← Keer terug naar de backoffice    Deze winkel is in aanbouw. Eventueel geplaatste orders zullen niet worden gehonoreerd of verwerkt. Verbergen