• Lorem ipsum

Alles over de nieuwe iPhone 11, iPhone 11 Pro en iPhone 11 Pro Max

13 Sep 2019
door Pim

Het is inmiddels alweer de achtste keer dat Apple in de tweede week van september zijn nieuwe producten presteert. Zo was het deze week eindelijk tijd voor de hoog geanticipeerde Apple Keynote. Na de vele geruchten rondom de iPhone 11, kondigde De Amerikaanse techgigant 11 september de iPhone 11, iPhone 11 Pro en iPhone 11 Pro Max aan. Naast de nieuwe generatie iPhone lanceerde Apple de nieuwe Apple TV+, Apple Watch en iPad.

Nieuwe Camera

Op het eerste oog zie je aan de voorkant geen spectaculaire veranderingen, maar de achterkant ziet er stuk anders uit dan de vorige edities van de iPhone. Zo zit er nu een groot vierkant op de achterkant met drie camera’s. Naast de primaire camera (12mp wide les) die ook al te vinden was op de iPhone XS, heeft de iPhone 11 een camera met ultragroothoeklens (26mm f/1.8). De iPhone 11 Pro en iPhone 11 Pro Max hebben zelfs een derde camera met een telelens (12MP met een f/22.4 sensor).

De eerste indruk van de nieuwe iPhone-camera’s is dat deze vooral op scherpte en diepte goed scoren. Naast de upgrades in hardware valt op dat het softwaresysteem de lensobjecten beter kan detecteren. Het is nu een stuk makkelijker foto’s te maken in het donker met de nieuwe nachtmodus. Een ander punt dat liefhebbers van smartphonecamera's pleziert, is de optie om video’s te schieten in 4k en 60fps. Zo claimt Apple de hoogste kwaliteit video van alle smartphones te hebben.

Naast de camera’s op de achterkant heeft ook de camera op de voorkant een flinke upgrade gekregen. De nieuwe iPhone komt met een 12 megapixel resolutie camera en een groothoeklens om bredere foto’s te schieten. Ook introduceert de iPhone 11 de mogelijkheid om slowmotion selfies te maken. De iPhone 11 Pro camera legt tot wel vier keer meer beeld vast. Bovendien wordt het met 100 procent focuspixel nu ook mogelijk met weinig licht scherpe foto’s te maken. De camera's nemen 4K-video’s op met een dynamisch bereik en filmstabilisatie. Daarnaast kun je met iOS 13 je video's en foto's direct bewerken.

iPhone 11

Kijkend naar de iPhone 11, zien we geen spectaculaire innovaties vergeleken met de voorgaande versies van het populaire toestel.Apple houdt zich vast aan de formule die werkte voor de iPhone XR. Zo heeft de iPhone 11 nog steeds een 6.1 inch scherm, A13 Bionic CPU en opslagruimte van 64, 128 of 256 GB. Wel heeft de iPhone 11 een betere batterij; deze gaat namelijk een uur langer mee dan de XR batterij. Ook zien we dat Apple qua scherm wederom kiest voor de goedkope variant met het LCD-scherm.

De iPhone 11 wordt uitgebracht in de kleuren die we gewend zijn; zwart, rood, wit en geel. Daarnaast introduceert Apple de nieuwe kleuren groen en paars.

iPhone 11 Pro

Het hoogtepunt voor de Apple fans tijdens de achtste editie van het lanceringsevenement was de geheel nieuwe iPhone Pro-line; de iPhone 11 Pro en iPhone 11 Pro Max. De iPhone 11 Pro is uitgerust met een Super Retina XDR-scherm, het helderste scherm van een iPhone ooit.

De iPhone 11 Pro wordt uitgebracht met een nieuwe kleur: middernachtgroen. Naast de nu al populaire groene kleur, hebben de toestellen een gepolijste roestvrijstalen band en een achterkant van glas. De iPhone 11 Pro heeft het sterkste glas tot nu toe. Dit zorgt ervoor dat de toestellen waterbestendig zijn tot wel vier meter diep.

Release in Nederland

De iPhone 11 is beschikbaar vanaf €809,- en zal vanaf 20 september verkrijgbaar zijn in de Benelux. Qua prijs is de iPhone 11 €50,- goedkoper dan de iPhone XR vorig jaar. De iPhone 11 Pro is verkrijgbaar vanaf €1159,- en de Pro Max vanaf €1259,-.

Nu is het natuurlijk wachten op de refurbished editie van de iPhone 11, iPhone 11 Pro en iPhne 11 Pro Max. Hoewel het nog even zal duren voor deze de markt bereiken, kunnen we wel uitkijken naar prijsverlagingen in andere edities van de refurbished devices.

Vragen over de release van de nieuwe iPhone line-up? Laat het vooral weten in de opmerkingen!

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »
← Keer terug naar de backoffice    Deze winkel is in aanbouw. Eventueel geplaatste orders zullen niet worden gehonoreerd of verwerkt. Verbergen