• Lorem ipsum

Used vs Refurbished: welke is beter en waarom?

28 Sep 2021
door Dylan

Op zoek naar een nieuwe telefoon, laptop of tablet waar je niet te veel voor wilt betalen? Dan zou een Used of Refurbished device goed van pas komen! Maar welke van de twee is nou beter en waarom?

Wat is het verschil tussen een Used en een Refurbished device?
Ten eerste, beide toestellen zijn gebruikt. Een refurbished device kan gebruikt zijn voor demonstraties, deze kan zijn teruggebracht door de koper vanwege een defect of simpelweg omdat deze van gedachte is veranderd. Wanneer een toestel is opengemaakt kan het niet langer verkocht worden als nieuw. Bedrijven repareren vaak de kapotte onderdelen of vervangen deze met nieuwe en tevens andere onderdelen, zodat deze refurbished
toestellen weer zo goed als nieuw verkocht kunnen worden.

Hier zit dan ook het eerste en belangrijkste verschil tussen Used en Refurbished devices. Een Used toestel kan ook teruggebracht zijn en heeft dus ook vaak een vorige eigenaar gehad, maar een Used device bestaat nog volledig uit originele onderdelen. Aan de binnenkant van het toestel is dus weinig gesleuteld. Dit houdt vaak in dat een Used device een betere kwaliteit heeft dan een refurbished toestel.

Verschil used vs refurbished

Used of Refurbished: verschil in kwaliteitsgradaties
Zowel Used als Refurbished toestellen zijn vaak in verschillende kwaliteitsgradaties te verkrijgen. Omdat er bij Used devices gebruik wordt gemaakt van de originele onderdelen, kan de telefoon alleen cosmetisch iets verbetert worden. Flinke beschadigingen en diepe krassen krijg je daarom ook niet uit de telefoon. Echter zijn veel Apple devices nog in goede staat. Dit is de reden dat er bij Used toestellen ook gebruik wordt gemaakt van verschillende kwaliteitsgradaties. Als het gaat om een Used product dat wordt bestempeld als A+, dan ziet dit product er zo goed als nieuw uit. Een Used product dat wordt bestempeld als C bevat mogelijk wel beschadigingen.

Used of Refurbished: verschil in prijs
Het verschil in prijs tussen een Used en Refurbished toestel zal niet immens groot zijn. Een Used toestel is meestal een klein beetje duurder dan een refurbished toestel. Dit komt voornamelijk door de onderdelen die in deze devices zitten.

Used of Refurbished: waar moet je voor gaan?
Wil je een Apple device van de hoogste kwaliteit? Kies dan vooral voor Used. Het Apple toestel bestaat volledig uit originele onderdelen. Is dit nog steeds te duur? Dan kan je voor een mindere productkwaliteit gaan (een A, B of C). Maakt dit je allemaal niet uit en wil je gewoon graag een Apple toestel? Dan kan je ook voor Refurbished gaan. Hou er dan wel rekening mee dat de inhoud van je device niet volledig uit originele onderdelen zal bestaan.

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »
← Keer terug naar de backoffice    Deze winkel is in aanbouw. Eventueel geplaatste orders zullen niet worden gehonoreerd of verwerkt. Verbergen